Zanggroep KoRije is een enthousiast en gezellig koor met ongeveer 50 leden. We hebben momenteel slechts 8 mannen, dus versterking op dat vlak is meer dan welkom! KoRije zingt populaire liedjes en musical songs, veelal in het Engels. Ook hebben we een apart kerstrepertoire. Wij repeteren 2 uur per week op de maandagavond, onder leiding van onze bevlogen dirigent Ralf van Dorst – van der Sanden. Onze vaste pianist, de ervaren Marco Hoogerheide, begeleidt ons bij de repetities en optredens.

Thuis oefenen
Buiten de repetities om wordt er thuis ook volop geoefend. Wij zingen tijdens optredens altijd zonder map (met uitzondering van het kerstrepertoire), dus het is belangrijk om alles uit het hoofd te kunnen zingen. Alle liedjes zijn per stemsoort door de dirigent ingezongen, waardoor thuis (of in de auto) repeteren heel gemakkelijk wordt gemaakt. Bij diverse nummers is er een kleine choreografie, die natuurlijk ook goed ingestudeerd moet worden.

Optredens
KoRije verzorgt jaarlijks diverse optredens. Ook proberen we elk jaar deel te nemen aan een korenfestival. In de aanloop naar de feestdagen zijn er kerstoptredens in diverse verpleegtehuizen en bij andere kerstactiviteiten.

Tijdens de optredens worden we altijd begeleid door onze pianist, vaak aangevuld met een combo van basgitaar en drum. Met onze actieve, enthousiaste wijze van zingen en met het toepassen van kleine showelementen, streven wij ernaar het publiek te laten genieten van een mooi klinkend optreden, dat ook nog eens leuk is om naar te kijken!

Je kunt ons ook volgen op Facebook (Zanggroep KoRije | Facebook) en Instagram (Zanggroep KoRije (@zanggroepkorije))


Sponsor KoRije bij je online aankopen!