Publiek kerk én de Grobbebollen genieten van kerstoptredens KoRije

Category : Nieuws

“Wat hebben wij genoten van jullie kerstconcert, het was echt ge-wel-dig!” De positieve reacties stroomden binnen bij KoRije na afloop van hun concert op zondag 18 december, in een volle kerk. Het was er behoorlijk koud, maar de prachtige, meerstemmig gezongen, liedjes van KoRije warmden de harten van het publiek. De glühwein in de pauze, verzorgd door de Werkgroep Voedsel voor de Ziel, hielp verder de kou uit het lijf te jagen.

Het zingen in de kerk, met die prachtige akoestiek, zorgde ook bij menig koorlid voor kippenvel tijdens de uitvoering. En dat kwam niet door de kou. Traditionele en moderne kerstliedjes werden afgewisseld met mooi, rustig repertoire dat goed past bij deze tijd van het jaar. Dirigent Ralf van Dorst – van der Sanden had een indrukwekkende solo met het lied Happy Christmas (War is over) van John Lennon, met KoRije als achtergrondkoor.

Een vrolijke avond bij de Grobbebollen
De dag erna, op maandagavond, luisterde KoRije traditiegetrouw het kerstdiner van de Grobbebollen op. Uitgedost in kleurrijke kersttruien en allerlei vrolijke attributen stelde het koor zich op in een kring rondom de eettafels. Pianist Marco Hoogerheide nam plaats achter het toetsenbord en dirigent Ralf sloeg de maat. De Grobbebollen zongen uit volle borst mee met de kerstliedjes en de sfeer zat er goed in. Het was zoals ieder jaar weer een geweldig leuke happening, met veel blije gezichten.

Kerstcadeau
Na afloop was er nog een mooi kerstcadeau voor de Grobbebollen: een cheque van 250 euro! Deze mocht KoRije doneren namens het bevriende Metallikoor, dat eind oktober meedeed met het 3-Korenconcert. Voor het gebruik van hun geluidsinstallatie, wilden zij toen geen vergoeding, maar mocht KoRije dat bedrag aan een goed doel schenken. Gezien de hechte band met de Grobbebollen wist KoRije meteen naar wie deze schenking ging. En daar waren de Grobbebollen heel blij mee!

KoRije wenst al haar trouwe fans een heel gelukkig, gezond en muzikaal 2023 toe! We zien jullie dan graag weer terug bij een van onze optredens!


Sponsor KoRije bij je online aankopen!