Openbare repetitie

Category : Nieuws

Zanggroep KoRije repeteert op Wilhelminaplein

Op zaterdag 29 augustus tussen 12 en 13 uur houdt Zanggroep Korije een openbare buitenrepetitie  op het Wilhelminaplein in Rijen. Het is alweer bijna een half jaar geleden dat de Zanggroep voor het laatst bij elkaar was. Niet alleen de wekelijkse repetities kwamen vanwege het coronavirus te vervallen, ook veel geplande optredens gingen in de afgelopen periode niet door.

“We hebben het samen zingen echt gemist”, aldus voorzitter Jan de Wee. “Velen van ons hebben tot aan de zomervakantie online wel wekelijks gerepeteerd met dirigent Ralf, maar dat is toch echt anders.” Daarom zocht het bestuur naar mogelijkheden om toch nog eens, op een verantwoorde wijze, als groep samen te komen en te zingen. En om Rijen te laten weten dat we zeker nog bestaan!

Spannend!

Op het Wilhelminaplein worden zaterdag stippen uitgezet, zodat alle aanwezige koorleden de anderhalve meter afstand tot elkaar kunnen bewaren. “We hebben voor een afwisselend repertoire gekozen, van liedjes die er hopelijk nog allemaal goed inzitten”, vertelt Jan. “De koorleden hebben thuis gerepeteerd, maar het blijft natuurlijk best spannend om dan voor het eerst sinds zo’n lange tijd weer in het openbaar te zingen. Maar het is een repetitie, dus als het een keertje toch fout gaat, dan beginnen we gewoon weer opnieuw!”

Hij voegt eraan toe: “Natuurlijk vinden we het leuk als mensen, vanaf het SMAAK-terras of elders op het plein, onze repetitie bijwonen. Wij vragen wel iedereen nadrukkelijk om de anderhalve meter richtlijn van het RIVM te respecteren.”

Dianne Huijskens


Sponsor KoRije bij je online aankopen!