Mariëlle Biemans overleden

Category : Nieuws

Op zaterdag 3 april jl. kregen wij het vreselijke bericht dat onze Mariëlle is overleden. Een schok, ongeloof, aan de grond genageld. Hoe kan dit nou?

Al enkele jaren sukkelde Mariëlle met haar gezondheid. Ze voelde zich de laatste week van maart echt niet goed. Uit een MRI-scan bleek dat ze een herseninfarct had gehad. De situatie werd ernstiger en ze werd opgenomen in het ziekenhuis. De complicaties volgden elkaar snel op en  leidden binnen enkele dagen tot haar overlijden.

Mariëlle was vanaf de oprichting in 1987 lid van KoRije en was vele jaren actief in het bestuur. Zij  stond in het koor haar mannetje met haar krachtige stem. Ze oefende haar repertoire altijd goed, maar met de choreo had ze niet zoveel op. Mariëlle was sociaal en oprecht geïnteresseerd in het wel en wee van anderen. Haar grapjes en droge humor tijdens de borrel na de repetitie (voor haar steevast een jonge jenever) zorgden voor heel wat leuke momenten. Haar uitbundige lach werkte aanstekelijk. Mariëlle stond altijd met beide benen op de grond. Nuchter en niet te flauw. Haar richting was recht door zee.

Een week voor haar overlijden spraken we samen nog over KoRije. Ze was bang dat ze door haar sukkelende gezondheid niet verder zou kunnen gaan met het koor. Nu is ze er opeens niet meer. En moeten wij verder zonder haar. Wij zullen Mariëlle enorm missen!

Slechts enkelen van ons kunnen aanwezig zijn bij het afscheid van Mariëlle. Helaas kunnen we in deze coronatijd niet voor haar zingen tijdens de crematieplechtigheid. Maar in gedachten zal iedereen dan bij haar zijn.

We zullen Mariëlle nooit vergeten!

Namens het bestuur van KoRije

Jan


Sponsor KoRije bij je online aankopen!