KoRije zingend de zomer in met optreden op Wilhelminaplein

Category : Nieuws

Na enkele grote optredens in Middelburg en Rotterdam, sluit KoRije het seizoen af met een vrolijk pleinconcert in eigen dorp. Op zaterdagmiddag 9 juli brengt KoRije vanaf 12.30 uur een gevarieerd repertoire, verdeeld over twee blokken van een half uur. Kom ook lekker genieten van de vele mooie en vrolijke liedjes. En heb je ondertussen zin in een drankje of een hapje? Strijk dan neer op de terrassen op het Wilhelminaplein.

KoRije heeft een paar drukke maanden achter de rug. In juni deed het koor maar liefst aan twee grote korenfestivals mee en daar is flink voor gerepeteerd.

Middelburg in de regen
Bij het VOLkorenfestival in Middelburg kreeg KoRije een plek toegewezen op de twee grootste podia van de stad: op de Markt en het Abdijplein. Twee fantastische locaties, die normaal heel veel publiek trekken. Helaas was zondag 5 juni een regenachtige dag. “Maar daar hebben we ons bij de optredens niets van aangetrokken”, vertelt dirigent Ralf van Dorst – van der Sanden, die zelf net niet op het overdekte podium paste en doorweekt was na het tweede optreden. “Of er nu 50 man publiek zit of 500, wij gaan er altijd vol enthousiasme voor. En dat slaat over op het publiek. We hebben er, ook in de regen, echt een feestje van gemaakt en zelf zo genoten van onze optredens.”

Rotterdam in de hitte
Twee weken later ging de KoRijebus naar het Rotjekoor festival in Rotterdam. Dit keer bij een temperatuur die tegen de 30 graden liep. Het was daarom niet zo erg dat KoRije twee keer voor een binnen-optreden was geprogrammeerd: in De Doelen en het Bibliotheektheater. De goede afwisseling tussen mooie luisterliedjes en swingende popnummers, voorzien van een leuke choreografie, sloeg enorm aan bij het publiek. Na afloop werden koorleden door wildvreemden aangesproken, met steeds dezelfde positieve feedback: “We hebben genoten van jullie optreden. Jullie zijn zo leuk!”

Rijen in de aangename zomerzon?
Met het optreden op het Wilhelminaplein, aanstaande zaterdag, wil KoRije ook het Rijense publiek volop laten genieten. Met oude en veel nieuwe nummers, in een leuke choreografie, wordt het een afwisselend geheel. En met hopelijk een lekker zonnetje erbij, zal het goed toeven zijn op het plein. Tot dan!


Sponsor KoRije bij je online aankopen!