KoRije sluit druk seizoen af met gezellig Pleinconcert

Category : Nieuws

Optredens van Oosterhout tot Middelburg, van Rotterdam tot Molenschot: KoRije had de afgelopen periode een volle concertagenda. Traditiegetrouw luidt het koor de zomer in met een optreden op het Wilhelminaplein in Rijen op zaterdag 29 juni om 12.30 uur.

Na het uitverkochte Voorjaarskriebelsconcert van KoRije & Co begin april in De Boodschap, was de zanggroep niet veel rust gegund. Meteen werd doorgepakt met de voorbereiding voor twee grote korenfestivals. Deelnemen aan het sfeervolle VÓLkoren festival in Middelburg is al enkele jaren favoriet bij veel KoRijenaren. Het prachtige stadje ontving in het eerste weekend van juni weer ruim 150 koren uit Nederland en Vlaanderen. KoRije was op zondag aan de beurt.

Enthousiast publiek
Het eerste optreden was buiten op een gezellig plein, waar veel toeschouwers genoten van een sprankelend en enthousiast KoRije. Koorlid Enny: “Het is zo leuk om voor zoveel mensen te zingen en het enthousiasme van het publiek te ervaren. Dat geeft ons nog meer energie, waardoor wij het beste uit onszelf halen. Die wisselwerking is heel speciaal en maakte dit voor ons tot een geweldig leuk optreden.” Het tweede optreden was in de prachtige Zeeuwse concertzaal: een totaal andere setting dan buiten, maar wat een akoestiek! En hoe leuk dat onze burgemeester in de zaal zat!

Op naar Rotterdam
Twee weken later trok KoRije naar het winderige Rotterdam, waar ze bijna van het  podium afwaaiden tijdens het buitenoptreden op het Stadhuisplein. Ondanks het stormachtige weer lukte het KoRije toch om een leuk optreden neer te zetten. Gelukkig was er tijdens dit Rotjekoor festival nog een tweede optreden binnen gepland, in de Delftse Poort. Helaas ontbrak het daar aan veel publiek, waardoor het voor de koorleden toch iets minder leuk zingen was.

Singing in the rain
In de eigen regio gaf KoRije in deze ‘lentemaanden’ ook nog acte de presence in Oosterhout op de Korendag van museum Oud-Oosterhout. Ook hier was het een strijd tegen de elementen, want de zwarte wolken trokken samen toen KoRije aan het zingen was. Dat verhinderde het koor niet om vol enthousiasme het repertoire te voltooien, met dank aan een aardige mevrouw die bij de laatste liedjes een paraplu boven dirigent Ralf hield. Net nadat de laatste noten van het slotnummer hadden geklonken, barstte het noodweer echt goed los.

En dan was KoRije ook nog te gast bij Stichting Op Den Alpe Rijen, voor een optreden tijdens een  verwenmiddag in Molenschot voor mensen die door kanker geraakt zijn.

Pleinconcert
Met het gratis toegankelijk Pleinconcert aanstaande zaterdag luidt KoRije de zomer in. In 2 blokjes van een half uur brengt het koor een afwisselend en leuk repertoire, met gouwe ouwe en nieuwe liedjes. Dat wordt lekker meezingen of gewoon stilletjes genieten vanaf een terras. Laat die zomer maar komen!

De prachtige Zeeuwse Concertzaal vormde een mooi decor voor een KoRije groepsfoto.


Sponsor KoRije bij je online aankopen!