KoRije pakt, uitgelaten en blij, het repeteren weer op!

Category : Nieuws

Koorrepetitie in Lutske’s Theetuin

 

De vrolijkheid en uitbundigheid spatte ervan af, tijdens de eerste post-corona repetitie van Zanggroep KoRije op 21 juni. Zo blij was iedereen om, voor het eerst sinds 15 maanden, weer met het volledige koor samen te kunnen zingen. En ja, natuurlijk volgens de regels, op anderhalve meter en buiten, maar dat mocht de pret niet drukken.

Koorlid Lutske had haar Theetuin in Molenschot beschikbaar gesteld voor deze eerste buitenrepetitie. Het was een feest om elkaar weer te zien. Tijdens de coronaperiode zijn de repetities online doorgegaan, met wekelijks een half uur per stemgroep. Er werden op deze wijze vier nieuwe nummers ingestudeerd. Een groot deel van de koorleden heeft hieraan meegedaan. Anderen oefenden het ingezongen repertoire thuis of hebben het zingen een jaartje op een laag pitje gezet. Maar zoals dirigent Ralf het zo treffend verwoordde: “Die eventuele niveauverschillen, die gaan we wel wegwerken. Het belangrijkste is dat we weer samen kunnen zingen!”

Eindelijk weer samen zingen
En dát deed KoRije, op de avond van de langste dag van het jaar, weer met heel veel plezier! Na een aantal uitgebreide stem- en inzingoefeningen, werd een deel van het nieuwe lied “You’re the voice” geoefend. Het klonk verrassend mooi om eindelijk de vijf zangpartijen in dit lied eens samen te horen. Daarna werden enkele gouwe ouwe liedjes ‘lekker doorgezongen’. Een aantal gasten van Lutske’s mini camping vormde een klein, maar enthousiast publiek, wat deze eerste repetitie nog specialer maakte. Na de swingende repetitie-afsluiter ‘Go like Elijah’ gingen alle handen op elkaar, ook die van de koorleden zelf.

Op naar het eerste optreden!
Door de verdere versoepelingen mag KoRije vanaf maandag 28 juni weer gewoon in De Boodschap repeteren. Dit zal gebeuren in de grote theaterzaal, waar voldoende ruimte is om anderhalve meter afstand te houden. Ralf: “We gaan tot eind juli door met de repetities en hebben dan een korte zomerbreak. Eind augustus pakken we de draad weer op en treden daarna weer snel op voor het Rijense publiek. Want man o man, wat hebben we dit gemist!!”

Optredens KoRije:

  • Zondag 29 augustus: ‘Boerenfair’, Jacobushoeve op de Steenovensebaan 29 in Dorst van 11.00 tot 12.30 uur.
  • Zondag 26 september bij de Open Dag van de verbouwde Boodschap.
  • Zaterdag 2 oktober bij de Zetjesactie in winkelcentrum de Laverije.

Sponsor KoRije bij je online aankopen!