KoRije luidt vakantie in met optreden op Wilhelminaplein

Category : Nieuws

 

Zo vlak voor het zomerreces laat KoRije nog één keer van zich horen tijdens een vrolijk en gratis pleinconcert in eigen dorp. Aanstaande zaterdagmiddag 8 juli brengt KoRije vanaf 12.30 uur een gevarieerd repertoire, verdeeld over twee blokken van een half uur. Kom ook lekker genieten van de vele mooie en vrolijke liedjes. En heb je ondertussen zin in een drankje of een hapje? Strijk dan neer op de terrassen op het Wilhelminaplein.

KoRije heeft de afgelopen periode twee keer opgetreden buiten de dorpsgrenzen. Tijdens een warm Pinksterweekend trok het koor naar Zorglocatie Mauritsstaete in Geertruidenberg. Daar verblijdden ze de bewoners, familie en personeel met een leuk optreden. De reacties waren enthousiast en KoRije kreeg meteen het verzoek om in de Kerstperiode nog eens terug te komen om voor de mensen te zingen. Het antwoord daarop was een volmondig ja!

VOLkoren festival
En dan was er begin juni weer het grote VOLkoren festivalweekend in Middelburg. KoRije mocht op zondag aan de bak en trad op twee verschillende locaties op: een keer buiten, op het Damplein en een keer binnen, in de Zeeuwse Concertzaal. Het waren twee fantastisch leuke optredens, waar het publiek heel enthousiast op reageerde. De koorleden zelf waren er ook zeer over te spreken: ‘Dit was één van onze beste optredens ooit’ zo klonk het van veel kanten.

De akoestiek in de concertzaal is adembenemend mooi. “Het was echt zo kicken om in zo’n mooie zaal voor het publiek te mogen zingen”, vertelt een enthousiaste dirigent Ralf van Dorst – van der Sanden. Bij de staande ovatie na afloop gingen niet alleen de handen op elkaar, maar werd er zelfs ook met de voeten gestampt als beloning. Het was een zeer geslaagde en leuke dag, waar iedereen volop van heeft genoten.

Pleinconcert
Meteen daarna stonden de repetities alweer helemaal in het teken van weer een optreden: het Pleinconcert op 8 juli. Daar wil KoRije het Rijense publiek een uur lang laten genieten van leuke zomerliedjes. Bestaand en nieuw repertoire wisselen elkaar af. En er is weer volop gelegenheid voor het publiek om lekker mee te zingen. Dus graag tot dan!

KoRije tijdens een uitbundig optreden op het VOLkorenfestival in Middelburg, vorige maand.

Sponsor KoRije bij je online aankopen!