Kerst met KoRije

Category : Nieuws

In de afgelopen week was KoRije volop in de weer met diverse kerstoptredens. Zo was het koor op zaterdag 14 december te zien en te horen op de kerstmarkt in Dongen. Een dag later trad KoRije op in Zorgcentrum De Riethorst, dat tijdelijk in Oosterhout is gehuisvest. Ieder jaar is het weer een feest om daar te mogen zingen. Het was prachtig om te zien hoe de mensen genieten van onze liedjes; de een zachtjes deinend in een stoel met de ogen dicht, terwijl een ander al inzet bij de eerste tonen van de piano. KoRije bracht een gevarieerd Kerstrepertoire in diverse talen. Maar alle coupletten van de Nederlandstalige kerstliedjes werden luidkeels meegezongen, verankerd in het geheugen.

Maandagavond was KoRije traditiegetrouw te gast bij de kerstviering van de Grobbebollen. Het was even improviseren, want er was geen piano in de sfeervol aangeklede zaal. Maar dat mocht de pret niet drukken. Uit volle borst zongen de mensen met ons mee en dirigent Ralf kreeg fantastische hulp bij het dirigeren.
Woensdag trok KoRije naar Tilburg om bij Convivio Dagbesteding een klein kerstconcert te geven. Ontroering en plezier wisselden elkaar af in de reacties van de lieve mensen in ons publiek. Ook hier weer grote bijval bij de bekende kerstliedjes. Dat maakte ons optreden tot een waar genoegen.

Krokusconcert
Het kerstrepertoire kan weer even de kast in. KoRije gaat zich na de feestdagen goed voorbereiden op het Krokusconcert op zondagmiddag 16 februari om 14 uur in de M. Magdalena-kerk in Rijen. Zet het vast in de agenda, want het wordt een swingende middag, vol leuke en mooie liedjes. Toegang is gratis.

Wij wensen iedereen een gelukkig en muzikaal 2020 toe!

Auteur: Dianne Huijskens


Sponsor KoRije bij je online aankopen!